Zondag 23 juni

15:00 tot 16:00 uur
Podium Bloos Breda
Volwassenen € 10 Kinderen € 2,50

Het verhaal werd door de schrijver Henrik Ibsen opschreven in het Noorse dorpje Vinstra, precies zoals het hem werd verteld door de bergbewoners.  Peer Gynt is een schavuit die kan liegen als de beste en overdrijven vindt hij ook al heel gewoon, waarbij hij vooral goed voor zichzelf zorgt. Hij beleeft de wildste avonturen en wordt schatrijk, over de ruggen van anderen natuurlijk, maar uiteindelijk ontdekt hij dat in het leven maar één ding echt belangrijk is: dat iemand altijd van je houdt.

Het orkest speelt een nieuwe selectie uit de prachtige muziek van Edvard Grieg, precies op maat gemaakt voor het toneelspel van de twee actrices, zodat het een nieuw geheel wordt. De actrices dansen ook op Noorse volksmuziek en natuurlijk wordt het wonderschone Solveigs Lied gezongen.

De tekst is speciaal voor kinderen geschreven, maar de gelaagdheid van het oorspronkelijke verhaal van Henrik Ibsen blijft bestaan, zodat het verhaal ook voor volwassenen pakkend is. De schavuit Peer Gynt staat eigenlijk voor de moderne mens : het hele verhaal verwijst naar onze tijd !

Met beelden en met volksmuziek van drie dorpsmuzikanten bij het binnenkomen wordt de Noorse sfeer opgroepen voor een uurtje betovering en plezier, want de actrices maken er zo nu en dan een dolle boel van en bespelen de hele zaal! Na afloop mogen de kinderen het podium op komen en de muziekinstrumenten bewonderen, die nog warm zijn van het bespelen.

Kaartverkoop loopt via Podium Bloos, https://podiumbloos.nl/contact/kaartverkoop/ maar ook via de website www.symcobreda zijn kaarten te reserveren.