Symco en Pop-up koor in station Breda

Pop-up koor staion Breda
Foto Martijn Schraven BN De Stem

Dinsdag 10 september kon SymCo stralen in de prachtig verlichte grote zaal van het Chassé Theater in een afwisselend programma, met als middelpunt de Bredase zangeres Natasja Hilverink, die de sterren van de hemel zong.

Ons programma vormde slechts een onderdeel van een groter geheel, het Verwenzorgconcert, een cadeau van CZ aan 1400 mensen, die een onvergetelijke dag hadden.

Voor SymCo is dit een nieuwe stap in de ontwikkeling: de mix van klassiek en lichte muziek, stuk voor stuk in nieuwe arrangementen, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid.

Hier een indruk van de orkestklank: Gabriel’s Oboe, solist Alex van der Linde

Het familieconcert De avonturen van Peer Gynt is een groot succes geworden. Jong en oud hebben genoten van de prachtige muziek, het boeiende en subtiele spel van de actrices en de betoverende sfeer in Podium Bloos. En wat zo bijzonder was, iedereen ging op de bok: eerst sprong de dirigent op de bok, even later sprong Peer op de bok (al was dat natuurlijk gelogen) en tenslotte werden een aantal kinderen om beurten op de bok gehesen om het orkest te dirigeren. Dat lijkt me trouwens een onvergetelijke ervaring. Wie weet staat er over 20 jaar iemand voor een orkest, die is geïnspireerd tijdens deze voorstelling van Peer Gynt. Wat zou dàt mooi zijn!  

Deze audio-opname geeft een indruk van de sfeer en muziek van onze nieuwe versie van Peer Gynt van Edvard Grieg.

Videofragment met acteurs bij media