In coronajaar 2020 hebben we, zoals vrijwel ieder ensemble, de geplande projecten moeten afzeggen, in de hoop dat 2021 een herkansing mogelijk zal maken.

Het is SymCo echter tòch gelukt om een bescheiden bijdrage te leveren aan het muzikale leven van de stad Breda in tijden van corona. In de zomer werd een speciaal Zomerorkest samengesteld uit de strijkers van SymCo, met wisselende bezetting en zonder dirigent. Om beurten werden de repetities geleid door concertmeesters Marie de Thouars, Petra Philipsen en Mirjam Teerhuis. Niet iedereen kon alle repetities bijwonen, omdat sommigen het lukte een paar dagen op vakantie te gaan. Maar dat heeft ons niet weerhouden om door te gaan met de repetities.

Het Chassé Theater toonde zich zeer gastvrij en bood ons het toneel van de Grote Zaal.

Zo lukte het  na een maandlang repeteren om driemaal een uurtje muzikale verstrooiing in de stad te kunnen bieden

Op 16 augustus waren we te gast in de Burgemeester Merkxtuin in hartje Breda, waar we halverwege het programma moesten vluchten voor zwaar onweer. Wat had daar ‘De Storm’ uit Beethovens Pastorale goed gepast, maar die kon wegens corona niet doorgaan!

De tuin bij het Concordiaplein  was de tweede locatie op 23 augustus. Speciaal voor ons werd hij geopend en in de bloemenpracht opgenomen betoverden we het publiek, dat deze keer hoog op de balustrades stond.

Tenslotte lieten we een groot aantal bewoners van woningzorgcentrum Elisabeth van Surplus genieten van onze Weense walsen en het toepasselijke We’ll Meet Again.

Dit laatste optreden bleek de opmaat naar een nieuwe samenwerking tussen Elisabeth/Surplus en SymCo. Omdat de jaarlijkse Kerstspecial van Surplus wegens corona niet mocht plaatsvinden werd een alternatief gevonden in een film, waaraan wij mochten meewerken, met als eigen inbreng het Kerstconcerto van Corelli en twee liedjes, speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd: Stille Nacht en Ik Pluk de Dag. Al op 14 november werd de film opgenomen in de Waalse Kerk en vanaf Kerstavond de hele eerste en tweede kerstdag continu vertoond op alle honderd afdelingen van woonzorgcentrum Surplus.

En toen werd het stil dus is onze hoop gevestigd op het Nieuwe Jaar: 2021. Hopelijk kan er dan weer meer op muziekgebied.